metmariekefotografie, marieke fikken, zussenshoot, familieshoot

Een zus. Een vriendin, een klankbord, iemand bij wie je met alles terecht kan en wie altijd lacht om je stomste grappen en bloopers. Iemand van wie je altijd alle kleding mag lenen ( bijna altijd dan ) en die altijd het beste met je voor heeft wat betreft je looks, ook al denk je dat je er zelf prachtig uitziet in die outfit. Hoe leuk is het als je zo’n zus hebt in je leven?! En hoe te gek is het als je er zelfs twee hebt! Wauw, wat een leuke zussen zijn deze meiden die ik een paar weken geleden op de foto mocht zetten.

Een tweeling en hun grote zus. Een super gezellig stel meiden bij elkaar. Meiden die ik eigenlijk al ken vanaf dat de tweeling 6 jaar oud was. Zo’n 15 jaar geleden huppelden de meisjes namelijk al iedere vrijdag bij me door de gymzaal in hun Jazz-ballet outfits. Pff 15 jaar geleden…… Het typen van deze zin zorgt wel voor de nodige grijze haren die spontaan naar voren komen, maar het zorgt ook voor een grote glimlach. Iedere vrijdag mocht ik namelijk Jazz-ballet geven aan een gezellig clubje meiden van 6-7 jaar oud. Het was het eerste groepje waar ik les aan mocht geven en dat zorgde er ook gelijk voor dat ik heel enthousiast werd over het “juf ” zijn. Spontaan, altijd vrolijk en enthousiast waren de tweeling ook iedere vrijdag aanwezig. Ze dansten de sterren van de hemel tijdens de lessen, maar uiteraard ook tijdens de vele uitvoeringen waar we de vrolijkste dansjes mochten laten zien. Wat begon met echte staartjes tijdens “De Lion King” ( ja dames, die hadden jullie echt ) en eindigde met swingende heupen op muziek van Shakira. Alles kwam voorbij en het was voor mij een feest om aan jullie les te mogen geven.

En nu mocht ik jullie, samen met jullie lieve “grote zus” op de foto zetten als verrassing voor jullie ouders. Jullie karakters als 6 jarige meisjes herkende ik gelijk weer en ik vond het erg leuk om te doen.

Lieve meiden, bedankt voor een mooi shoot en leuke, oude herinneringen die naar boven komen. Veel succes & geluk met alles wat jullie gaan doen!

Wil je meer foto’s zien? Kijk dan even in mijn LOOKBOOK.