Een paar weken geleden ging ik op pad met lieve Liv & haar moeder, een vriendin van mij. Samen gingen we op pad om foto’s te maken voor de uitnodiging van het verjaardagsfeestje van Liv. Je wordt tenslotte maar één keer vier jaar, een bijzondere gebeurtenis die we even goed moesten vastleggen. Met de auto volgeladen met prinsessenspullen, slingers, feestkleding, mooie ballonnen en mijn eigen zoon ( want ja, ik had aan de moeder van Liv een hele goede oppas ) gingen we op pad.

Onder een prachtige bloesemboom was al snel alle aankleding klaar en konden we beginnen. Dat Liv nog meer genoot van de prachtige bloemen aan de boom en al het moois voor, achter én naast de boom zorgde alleen maar voor meer spontane foto’s. Iets wat ik juist geweldig vind aan het ( buiten ) maken van foto’s met kleine kinderen. Je kan het nog zo goed voorbereiden en je kan als ouders nog zoveel willen, de kids bepalen zelf hoe ze op de foto gaan en ach, geef ze eens ongelijk.

Liv genoot van al het moois om haar heen en straalde ( inclusief roze prinsessenkroon én staf ) van oor tot oor. Want Marieke, ik mag nu bijnaaaaa naar school! Ja Liv, je mag nu echt bijna naar school en wat zul je genieten. Achter me staat Liv haar moeder, haar trotse moeder, die net zo hard straalt als haar dochter……..misschien stiekem nog wel een beetje meer.

Toen Liv nog maar net geboren was, had ik haar moeder aan de telefoon. Nog helemaal onder de indruk van alles wat zich had afgespeeld in de uren daarvoor vertelde ze dat ze moeder was geworden. Ik hoorde het gelijk in haar stem, ze was moeder, jeetje wat bijzonder! Zo sta je samen in Lucky op het blok te dansen op muziek van The Vengaboys, geef je de gaafste feestjes wanneer je ouders van huis zijn ( sorry voor onze moeders 🙂 ) en zo ren je met een camera achter de dochter van je vriendin aan voor haar vierde verjaardag. De vriendin die achter de schermen trouwens mijn zoon een schaterlach bezorgde door een geweldig ronddraaiend vliegtuig na te bootsen.

Kleine meisjes worden groot en een aantal van ons zijn inmiddels moeder geworden. Onze vriendinnengroep is in vier jaar tijd door 7 prachtige, gezonde kids nog groter geworden. Bijzondere aanwinsten waarmee we onze handen dicht mogen knijpen.

In de kleintjes zie ik de ogen, de glimlach en karakters terug van mijn vriendinnen………….bijzonder, heel bijzonder dat ik dit mag vastleggen.

( Kleine ) meisjes, bedankt!