metmariekefotografie, marieke fikken, Icing on the cake, fotoshoot, met marieke story, mms

De hashtag #doenwaarjeblijvanwordt is in de afgelopen maanden veel voorbij gekomen bij mijn foto’s op Facebook & Instagram. Een zin die zo zou passen op een krijtbord aan de muur of op een kaartje in een mooi lijstje die je bij veel leuke woonwinkels kan kopen. Type op Pinterest maar in “happiness quote” en voila, een hele wand vol leuke spreuken verschijnen op je beeldscherm.

Ook ik heb wel 20 van deze kaartjes in huis. Voor in de keuken, op het toilet, in de babykamer en onze eigen slaapkamer niet te vergeten. Je kunt er nooit genoeg hebben en ik hou er van, net als veel andere vrouwen met mij denk ik.  Jullie niet? #doenwaarjeblijvanwordt komt echter niet van Pinterest. Deze “ spreuk “ is op een andere manier ontstaan, namelijk gewoon hier in de woonkamer tijdens een thee met veel chocolade moment inclusief twee hele leuke creatieve dames.

Een paar maanden geleden zat ik namelijk voor het eerst samen met Nienke Samsen van My Kitchen Playground & Amber Berkhof van Amber Ontdekt samen hier in huis op de bank. Een spontane actie. Ik zat tijdens mijn zwangerschapsverlof enorm te dubben over mijn fotografie. Wel mee doorgaan, niet mee doorgaan en zo ja hoe? ( ik ben enorm slecht in keuzes maken ) Ook wilde ik een website maken, maar ik was er nog lang niet uit hoe ik dit allemaal graag wilde opzetten. Keuzes, keuzes dus ik zocht contact met wat creatieve mensen om me heen om wat ideeën uit te wisselen. Amber haar reisverhalen had ik allemaal gelezen de afgelopen jaren en laat ze nu ook nog eens mijn achternichtje zijn dus het contact was snel gelegd. Met Nienke heb ik toen we nog jonger waren ( het woord vroeger past hier heel goed, maar oei die gebruik ik nog liever niet) altijd gedanst en ik volgde haar Instagram account Mykitchenplayground al een tijdje. Nienke werd ook gevraagd en binnen een week zaten we bij elkaar en kwamen er onwijs veel gave ideeën op tafel. We konden wel uren doorpraten over wat we allemaal graag zouden willen en hoe we dit moesten gaan aanpakken. Dit hebben we dan ook drie avonden achter elkaar gedaan. Uiteraard inclusief heerlijke maaltijden van de chef onder ons en heel veel chocolade, thee en wijn.

Veel mensen die we tegen kwamen de afgelopen maanden werden nieuwsgierig en vroegen ons wat we samen gingen doen. Nou het zit als volgt. We hebben een aantal toffe ideeën om samen aan te werken, maar die hebben we toch nog even op de plank gelegd. We willen eerst de focus leggen op onze persoonlijke hobby’s. We hebben alle drie leuke banen waar we dol op zijn en die we ook zeker niet willen opgeven, maar we hebben ook alle drie een passie waar we nu echt goed mee aan de slag willen gaan. Koken, bloggen & fotograferen. Of we dat nog gaan samenbrengen? Ja, uiteindelijk willen we dat wel, maar voor nu maar eens beginnen bij ons zelf en doen, waar wij zelf blij van worden. De hastag #doenwaarjeblijvanwordt past daar zo goed bij dat het een beetje onze lijfspreuk is geworden. Doen waar je blij van wordt, ook al is dat soms heel eng en onbekend.

Alleen door het erover hebben met elkaar en het promoten van elkaars werk, worden we al zo blij, het geeft zoveel energie en blijkbaar werkt dit aanstekelijk, want we zien steeds vaker “onze” hashtag voorbij komen bij mensen die de stap ook durven te maken. Geweldig om te zien! Maak die sprong in het diepe en zie wat ervan komt! Doen, doen doen. Het gaat je zoveel energie opleveren. Of ik niet bang ben om fouten te maken? Jazeker! En die worden ook echt wel gemaakt. In mijn klas op school probeer ik de kids altijd het gevoel te geven dat ze veel fouten mogen maken, omdat ze hier enorm veel van leren en groeien ( chliché, maar heel waar ) dus ja, dat moet ik mezelf dan ook maar af en toe vertellen als er iets mis gaat. Zoals mijn lieve, positieve duo collega altijd zegt, én door!

Om even in de tegelspreuken te blijven ” de grootste fout die je kan maken is het niet proberen” of zoals Pipi Langkous zegt: ” Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”,  knallen we er dus nog maar even in!  ( ondertussen zweet ik peentjes tijdens elke publicatie van een story hoor )

De dames achter ICING ON THE CAKE hebben een paar jaar geleden ook de sprong in het diepe gemaakt en inmiddels staat er een heel mooi bedrijf. Als je hun website www.ic-entertainment.nl bekijkt, spat het enthousiastme van Nienke de Jong en haar team er vanaf. Nienke is in 2013 gestart met het bedrijf en heeft het inmiddels uitgebouwd tot een groot succes en ze zijn te zien op verschillende evenementen! Na zelf jarenlang in de entertainmentwereld gewerkt te hebben, besloot zij het heft in eigen handen te nemen en voor zichzelf te beginnen. Nienke heeft een enorme passie voor het bedenken van nieuwe creatieve concepten, is trots op alle entertainers van ICING ON THE CAKE. De #doenwaarjeblijvanwordt pas dus ook zeker bij Nienke en haar team.

Vorige week mocht ik voor ze de nieuwe kostuums van Miss Wedding op de foto zetten. De kostuums waren echt net klaar en werkelijk prachtig gemaakt! Aan ieder detail was gedacht, wat een werk zit erin om alles te ontwerpen en te maken. Met tassen vol kleding stond Richelle, het model op de foto en tevens werkzaam bij ICING ON THE CAKE, met haar moeder ( geweldige hulp met oog voor detail ) voor de deur. Mijn hele studio ( lees: woonkamer ) lag vol met tule, veren en andere accessoires. Glaasjes rosé en zakken vol marshmallows erbij en shooten maar! Wat een feestje was het om te doen en een goed begin van het weekend!

Richelle stond een paar weken geleden ook model voor de outdoor weddingshoot voor IK WIL FOTOGRAFIE. Toen ze me benaderde of ik foto’s van hun nieuwe kostuums voor “Miss Wedding” wilde maken kon ik natuurlijk ook alleen maar met een dikke “JA” antwoorden. Ze had voor ons een ochtend, in bruidsjurk in de gekleurde rook gestaan ( sorry Richelle ) dus ja, dit was voor mij ook de kans om even iets terug doen!

Dat er maar veel mooie boekingen mogen komen dames!

#doenwaarjeblijvanwordt.

Mocht je ze nog niet volgen, check even de website www.ic-entertainment.nl en volg ze via FB & Instagram. Ow en, ben je ten huwelijk gevraagd en gaan jullie trouwen? ICING ON THE CAKE heeft super leuke hostesses voor jullie mooiste dag!